Kam na výlet v Krkonoších? Sbalte si svačinu a vyrážíme!

Kam na výlet v Krkonoších? Sbalte si svačinu a vyrážíme!

od Petra Kopřivová

Přeháňky jsou ta tam, obloha je znovu bez mráčku a vy nevíte, co s načatým dnem? Máme pro Vás tip! Krkonoše jsou jedny z našich nejkrásnějších hor a svým návštěvníkům mají vždy co nabídnout. Ať už je navštěvujete jako velcí sportovci a turisté, nebo jen jako krásné místo pro zasloužený relax, jsou výborným místem, na kterém se kloubí surová krása okolní přírody a moderní zázemí wellness hotelů.

Připravili jsme si pro Vás několik tipů, jak si Váš pobyt v Krkonoších zpříjemnit!

Pokud Vás láká Sněžka, naše nejvyšší hora, bude pro Vás ideálním místem ke startu Pec pod Sněžkou. Už po příjezdu do městečka Vás ukazatele nasměrují k parkovišti, od kterého můžete vyjet nahoru lanovkou. To se zejména vyplatí, pokud s sebou máte malé děti, které by náročnější výstup nezvládly, či se prostě chcete pokochat krásným výhledem z lanovky. Dolní stanice lanovky ukazuje teplotu na vrcholu, která se může lišit zpravidla i o desítky stupňů, tak nezapomeňte na teplejší oblečení. Pokud však zvolíte tu náročnější variantu, výstup na vrchol pěšky, určitě Vás kromě dech beroucích výhledů a panoramat potěší i bufet se širokou nabídkou občerstvení.

Pokud nejste fanoušky vysokohorské turistiky a chcete se zavděčit i menším dětem, určitě zavítejte do nedalekých Jánských lázní. Lázně jsou zaměřené na léčení problémů pohybového aparátu a disponují krásnou kolonádou a veřejně přístupným bazénem. Hned na začátku samotných lázní je navíc stanice lanovky, která Vás vyveze na Černou horu. Tam si můžete vystoupat na rozhlednu, projít se k televiznímu vysílači nebo se pokochat výhledem na Sněžku. Pokud však nechcete nikam stoupat lanovkou, nabízí okolí Jánských lázní ještě další lákadlo – Stezku korunami stromů. Unikátní stavba je plná interaktivních aktivit jak pro děti, tak i dospělé. Lanové části obzvláštní výstup po mírně nakloněné plošině, díky které je objekt bezbariérový. Celá stezka je doplněna o informační prvky, které návštěvníky edukují a seznamují je s okolními živočichy a rostlinami. Nahoře Vás čeká výhled po krajině a cestu dolů si navíc můžete zkrátit točitým tobogánem.

Dalším turisticky vyhledávaným místem je Špindlerův Mlýn, který svým návštěvníkům nabízí mnoho možností vyžití. Všechny zmiňované lokality jsou vhodné jak k turistice, tak i cyklistice a nabízí mnoho k tomu určených tras. Máte-li s sebou na výletě děti, určitě stojí na zvážení medvědí stezka, která vede z horní stanice lanovky Medvědín a po její trase jsou rozmístěny dřevěné sochy medvědů s komentáři. Zvládnete je najít všechny?

Mohlo by vás zajímat