Kam na výlet v tropech? Máme pro Vás TIP!

Kam na výlet v tropech? Máme pro Vás TIP!

od Petra Kopřivová

Nevíte, kam vyrazit, když venkovní teplota atakuje třicítku, ale zároveň nechcete sedět doma? Pojďte se vykoupat!

Přírodní koupaliště v dnešní době nabírají na popularitě a v letních měsících jsou často vyhledávanými místy. Pro příznivce přírody, lesa a klidu jsou skvělou alternativou k veřejným bazénům či koupalištím a nabízejí svým návštěvníkům nevšední zážitek, obzvláště pokud leží jen pár kroků od centra města.

Lesní koupaliště v Liberci je jedním z mnoha míst, které by měl člověk při návštěvě města vidět. Leží jen pár set metrů od nejstarší zoologické zahrady na našem území a botanické zahrady v Lidových sadech. Svou polohou je tak lesní koupaliště více než ideální na rychlý výlet v parném počasí. Stačí dojet na konečnou tramvajové linky č. 3, sejít kopec a stinnou lesní cestou se dostanete až k samotnému areálu koupaliště.

Celý objekt prošel v nedávné době rozsáhlou rekonstrukcí a z nostalgických vzpomínek na mládí místních se znovu stalo místo plné zábavy, relaxu a sportovního vyžití. Areál nabízí celodenní zábavu pro rodiny, kamarády či jednotlivce a je ideálním prostředím ke hraní společenských a sportovních her. Atmosféra lesního koupaliště je nezaměnitelná a svým návštěvníkům poskytuje krom skvělých zážitků plných smíchu také občerstvení. Nemusíte se tedy bát, že zapomenutá svačina Vám zkazí celý výlet a můžete se v klidu soustředit na vodní radovánky, chytání bronzu a relaxaci.

Ještě jsme Vás nepřesvědčili?

Lesní koupaliště je skvělým startovacím bodem ke spoustě výletů. Procházku v okolní přírodě si užijí jak zkušení turisté, tak i ti méně zdatní chodci, maminky s dětmi či chodci se svými zvířecími kamarády. Lesy jsou propleteny velkým počtem různých stezek jak pro pěší turistiku, tak i pro cyklisty. Pokud však venkovní aktivity a sport nejsou nic pro Vás, určitě oceníte i množství umístěných laviček se skvělými výhledy.

Tropické počasí posledních dní ke koupání přímo vybízí a Jizerský potok, který koupaliště zásobuje vodou, poskytuje příjemné osvěžení i v těch největších teplech. Umístění v prostředku lesa však zároveň zajišťuje milosrdný stín. Nemusíte se tak bát, že se Vám slunění a vodní radovánky pomstí nepříjemným spálením či úpalem. Vezměte tedy plavky, osušky a opalovací krémy a pojďte se schladit do unikátního lesního koupaliště v srdci libereckých lesů! Přibalte si do tašky oblíbenou knihu nebo míč na volejbal a užijte i pohodový den dle Vašeho gusta.

Trápí Vás vzdálenost?

Věřte, že návštěva Liberce stojí sama o sobě za to a nabízí nesčetné množství aktivit pro všechny věkové kategorie a věkové skupiny. Co takhle si naplánovat celodenní výlet zakončený zaslouženým osvěžením?

Co dalšího v Liberci stojí za vidění?

  • Ještěd
  • Zoo
  • Botanická zahrada
  • DinoPark
  • Liberecká výšina
  • Hráz přehrady Harcov

Mohlo by vás zajímat