Nevíte, co je to venkovní úniková hra?

Nevíte, co je to venkovní úniková hra?

od admin

Venkovní úniková hra, neboli venkovní únikovka je aktivita, při které v reálném světě plníte úkoly a řešíte šifry. Tyto „questy“ se původně zadávaly v papírové podobě, ale časem se rozšířil systém využívající mobilní aplikaci.

Každou hrou vás provádí unikátní příběh, vázaný na konkrétní místo. Abyste zjistili, kudy se vydat dál, musíte vždy splnit několik úkolů, zodpovědět pár hádanek, vyluštit šifry nebo nasbírat různé předměty do „inventáře“.

Tím vším se získávají klíče k dalším otázkám a úkolům. V některých hrách na své cestě potkáte i fyzické předměty jako hlavolamy, knihy, deníčky a jiné rekvizity.

Únikovky zkrátka připomínají staré známé táborové bojovky, ale s kořením nového typu úkolů, který je přibližuje k arkádovým počítačovým hrám. Z toho důvodu se pro ně začalo užívat označení „Real life gaming“. Hry jsou velice různorodé, proto je každý člen týmu nesmírně důležitý.

Abyste si únikovky mohli lépe představit, připravili jsme pro vás speciální Demo, díky kterému jednoduše zjistíte, jak to celé v reálu probíhá 😉

Mohlo by vás zajímat