Typy hráčů únikových her

Typy hráčů únikových her

od admin

Venkovní únikové hry si můžete zahrát naprosto kdykoliv se Vám jen bude chtít a naprosto s kýmkoliv se Vám bude chtít. Venkovní únikové hry jsou především o zábavě, ale pakliže byste to vzali vážně a chtěli si vybrat vhodné členy do svého dream teamu, vybírejte pečlivě. Existuje několik typů osobností, které můžete při venkovní únikové hře potkat, někteří pro Vás mohou být výhrou, ale ti ostatní…? Zkrátka vybírejte pečlivě 🙂

Stresující časomíra – neustále hlídá své hodinky, stojí nad Vámi, vyvíjí nátlak a dokola Vám připomíná, že pokud nepohnete, tak nebudete mít slušný čas a ten předchozí tým určitě neporazíte. 

Otravný přednášející – všichni víte, že potřebujete kus skládanky, který získáte tak, že rozluštíte datum na historickém oblouku budovy a pak toto datum jako jedno číslo odečtete od zbytku vzorce. Přesto všechno se vždy najde někdo, kdo Vám přesně popíše, že musíte rozluštit datum na historickém oblouku budovy, které následně odečtete od zbytku vzorce. Přeci nemusíte dokola a dokola, krok za krokem poslouchat, co máte udělat, abyste získali další potřebnou indicii. Zkrátka otravný přednášející je to osoba, která Vás bude brzdit, vést zbytečné přednášky o tom, co je všem zcela jasné, ale čas Vám bude utíkat mezi prsty. A o čem jiném je úniková hra, když ne o uniknutí a zdolání cíle v krátkém čase? Pokud ale budete mít po ruce pana časomíru, není se čeho obávat.

Demolition man – nejde to silou, půjde to větší. Přeci nezáleží na tom, že jde o hlavolam. Úkol byl jasný – získat indicii. Je ale potřeba si uvědomit, že venkovní únikové hry využívají veřejného prostoru k samotné podstatě hry a bylo by ohromně skvělé, kdyby tyto prostory zůstaly neponičené jak pro další hráče, tak především pro veřejnost 🙂 Pokud nedokážete přečíst nápis napsaný na zlaté koruně určité sochy, neznamená to, že korunu sejmete z hlavy a podíváte se na ni hezky zblízka. 

Zasloužilý veterán únikových her – vše už zdolal, ví nejlépe, jak vše rozluštit. Ideálně se mu nepleťte pod ruce a pouze koukejte, jak tento hrdina vyřeší všechny hádanky venkovní únikové hry Get Out Fun. Nápověda? Nepřichází v úvahu! Až Vás všechny vítězně dovede do cíle, tak hlavně nezapomeňte na pořádnou oslavu a uznání, příště by s Vámi již nemusel jít. A to je přeci škoda, když za Vás vše vyřeší a zbytek týmu se k žádné hádance nemůže ani přiblížit, aby mu to nepokazili 🙂 

Problikávající žárovka – stejně jako vás neuspokojí žárovka, která chvilku svítí a chvilku ne, jinými slovy Vás její služby začnou během pár minut otravovat, stejně tak můžete získat dojem z dalšího typu osoby, na kterou v prostředí únikových her můžete narazit. Tato osoba se velmi ráda zhostí úkolu a začne se soustředit (rozsvítí se), ale když zkusí svou myšlenku aplikovat, nic se nestane (zhasne). Ale přeci nekončíme, nápadů je spousta – co pokus, to omyl a náš kamarád problikává jako rozbitá žárovka. Zkusíme využít nápovědy? Nikoliv, za chvilku to už přeci vymyslí! Ne, furt nic? Tak asi nevymyslí! 

Leader – každý tým musí mít vůdce, osobu, která ví co dělá a skupinu vede ke zdárnému zdolání cíle. Vizualizace je to, co ovládá na jedničku, přesní ví, kdo by měl zastávat jakou funkci a smysluplně rozděluje úkoly. Neporoučí, ale stmeluje tým a společně se Vám daří rozluštit hádanky jako po másle.

Slečinka – to je přesně ta osoba, která stojí opodál, kouká do mobilu a na Vaši žádost o pomoc zreaguje odtažitě. Přeci se jen dívá, odsekává Vám, že nehraje a jako tohle ji úplně nebaví a že na tu římsu vysadit nechce, protože je to špinavé a že se nebude ztrapňovat. Ale není se čeho obávat, protože pražské únikovky od Get Out Fun jsou nejen pro tvrďáky, ale i pro slečinky, které se nechtějí umazat 🙂

Sestavte si tedy tým právě z těch osob, které Vám jsou nejužitečnější, pocitově nejpříjemnější a užijte si skvělou zábavu. Stáhněte si mobilní aplikaci Get Out Fun, která je zdarma a pro mobilní zařízení s operačním systémem Android z Google Play i s operačním systémem iOS z App Store, následně si vyberte Vámi oblíbenou venkovní únikovou hru a zábava může začít.

Mohlo by vás zajímat